Anda Dilahirkan Untuk Menjadi Seorang JUARA.

Selasa, 14 Jun 2011

MENGAPA 'SOCIAL MEDIA' DIGEMARI RAMAI

Mengapa Social media berjaya dan semakin digemari ramai ?

Antara sebab yang sangat kuat ialah kerana kepercayaan kepada 'cadangan' dari rakan ke rakan Teknik ini serupa dengan cara word of mouth (WOM) di dalam bisnes Network Marketing.


Kajian menunjukkan 14% dari kita percaya kepada Iklan sementara 76% pula pelanggan percaya kepada 'cadangan' dari orang lain untuk mereka membuat keputusan pembelian.

Kaedah cadangan rakan ke rakan (WOM) telah membolehkan pengguna berinteraksi dengan pengguna lain dan mereka boleh memilih kepada siapa mereka mahukan.

Pengguna 'Social Media' boleh menetapkan peraturan dan syarat yang berbeza terhadap setiap kenalan dalam rangkaian mereka. Semakin rapat hubungan kepada pengguna dalam rangkaian, anda akan semakin dipercayai oleh kenalan anda. Inilah perbezaan utama Sosial Media.

Umumnya perkhidmatan sosial media seperti Facebook, Twitter, instagram, google+ dan lain-lain boleh memberi manfaat untuk membuat  jualan, pemasaran, bina rangkaian B2B dan sokongan kepada pelanggan anda. Yang pasti anda mesti tahu bagaimana cara berkesan menerapkan SOCIAL MEDIA untuk bisnes anda.
Ingin pelajari Teknik Pemasaran On-line melalui Facebook dapatkan Tips Online Business Solutions Klik www.u2ubiz.com

Terima kasih kerana sudi membaca artikel ini.

1 ulasan :

HaSuHa berkata...

Kajian menunjukkan sementara 14% percaya kepada Iklan, 76% pula pelanggan percaya kepada 'cadangan' dari orang lain untuk mereka membuat keputusan pembelian.

Cari Blog Ini

Follow ME

Copyright © Bisnes Dari Rumah | Powered by Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com